Feedercursus

Zaterdag 28 April hadden Leo en ik afgesproken om weer eens een feedersessie te doen aan de Waal. Om 8:00u stonden we aan de waterkant en gingen we onze spullen opbouwen. Wat Leo niet wist was dat Gerrit en ik na aanleiding van een grap van Leo eerder die week ook iets hadden voorbereid voor hem. Het was voor hem dus een onverwacht moment dat Gerrit in één keer naast hem stond.

Even een korte uitleg : Vorige week zijn Gerrit en ik gaan feederen en daar lukte het Gerrit niet zo goed om steeds de lijn in de clip te werpen, ach ja,.... soms zijn er van die dagen dat niets wil lukken. Ik had dat naar Leo kenbaar gemaakt dat Gerrit zijn dag niet had waarop Leo een bericht had gestuurd naar Gerrit dat hij zich op kon geven voor een feedercursus. Gerrit belt mij en vraagt me of ik hier iets meer van af wist. Nee zei ik, maar vertel en Gerrit legde me het uit. Gerrit had ondertussen al weer antwoord terug gegeven dat hij dat wel wilde en graag de datum en plaats van deze cursus weten. Omdat Leo en ik al hadden afgesproken om vandaag te gaan feederen had Leo hem op deze dag uitgenodigd. Direct zag ik een kans om bij Leo ook een grap uit te halen.

Ik zou deelnemerskaarten maken en deze meenemen naar de waterkant, Gerrit zou zeggen dat hij Zaterdag niet kon en uiteindelijk wel komen en dan de deelnemerskaart die ik bij mijn auto had klaargelegd om zijn nek hangen en dan bij Leo verschijnen met de vraag "is hier vandaag de feedercursus?" en in de tijd dat Leo naar Gerrit stond te kijken, hing ik ook de deelnemerskaart om mijn nek en stak bij Leo een paaltje in de grond met daarop de tekst dat hij de cursusleider was. De toon was gezet en Leo begon hartelijk te lachen en kon deze grap zeer waarderen en konden we er uiteindelijk allemaal om lachen dat de grap geslaagd was.

De cursusleider op zijn eiland.

Deelnemerskaarten aan de hengelsteunen

Na deze grap werden de lijnen uitgeworpen en na ongeveer 10 minuten kwam de eerste aanbeet bij Leo en kon hij een mooi voorntje landen. Niet veel later ving hij er nog 2 bij en toen was ik aan de beurt. Na een stevige drill kon er een prachtige Winde worden geland welke ik op de 14mm. miniboilie had gevangen.

Prachtige winde van dik in de 40cm.

Doordat het water in de Waal aan het stijgen was, hadden we een flinke keerstroming in het kribvak. Een korf van 150gr. met ankers bleef amper op zijn plek liggen en moesten we de hengels hoog afsteunen om zo min mogelijk lijn in het water te hebben en de lijndruk te verminderen.

Uiteindelijk weet Leo een mooie dikke brasem te vangen, deze wordt aan de waterkant onthaakt en

gaat meteen weer terug.

Maar dan wordt het stil in het water, zo af en toe krijgen we een paar tikken op de top en weten Leo en ik nog een paar voorntjes te pakken, maar Gerrit bleef verstoken van vis. Uiteindelijk ook bij ons werd het stil. Het stijgende water, de harde stroming over het kribvak maakte het bijna onmogelijk om een goede voerstek aan te maken en de montages op de plek te houden. Daarnaast was het ook nog eens super druk met scheepvaart waardoor de montages ook nog eens flink door elkaar heen rolde en met regelmaat de onderlijn om de korf heen zat gedraaid.

Maar het kon ons niets schelen, de lol die we hadden vandaag compenseerde eigenlijk de tegenvallende vangsten, want diverse vragen aan de "cursusleider" liepen als een rode draad door deze Feeder Experience. Dat Leo ook in is voor geintjes bleek later toen hij de thermoskan van Gerrit wist weg te bietsen en Gerrit koffie aanbood en uit ging schenken uit Gerrits eigen thermosfles en niets in de gaten had, maakte de hilariteit alleen maar groter en dat Gerrit er pas na een half uur achter kwam dat zijn thermoskan verdwenen was en er toen pas achter kwam wat Leo bij hem had uitgehaald. Ik lach dubbel van het lachen, oh oh oh, wat een dag,.......

Uiteidnelijk wist onze cursusleider toch weer een visje te verschalken

Onze cursusleider aan de drill

Zoals gewoonlijk als het supergezellig is, lijkt de tijd ook 2x zo snel te gaan en kwam er weer een einde aan deze sessie waar we nog lang over zullen praten.

1 dikke winde, 1 dikke brasem, 1 kleine brasem, een paar voorntjes en grondels was het voor vandaag.

We ruimen onze spullen op en bij de auto's nemen we afscheid van elkaar en plannen al weer een nieuwe afspraak en dan hopelijk betere vangsten. Aan de cursusleider heeft het niet gelegen, die heeft zijn uiterste best gedaan, want als de vissen niet willen kun je met de beste wil van de wereld een aanbeet niet afdwingen.

We blijven gewoon stug volhouden en !!!! volgende keer beter.

GreetZ

.